eReport.sk
Foto: Bianka Tóthová

Šošovicová polievka


Recept od vás

Tento nám pre vás poslala pani Bianka Tóthová.

  • 200 g šošovica
  • 2 PL olej
  • 1 ks cibuľa
  • 3 strúčiky cesnak
  • 200 g údené mäsko
  • 1 ks mrkva
  • 3 ks väčšie zemiaky
  • bobkový list
  • nové korenie
  • mleté čierne korenie
  • 1 téglik smotana na varenie
  • 2 PL hladká múka soľ

1. Šošovicu namočíme ideálne deň vopred. Ale postačia aj dve hodinky pre prípravou polievky. O to dlhšie ju však budeme variť, kým šošovica zmäkne.
2. Vo väčšom hrnci zahrejme olej a pridáme nadrobno posekanú cibuľku.
3. Keď cibuľa zmäkne pridáme nakrájanú mrkvu, zemiaky, mäso, scedenú šošovicu a koreniny – bobkový list, nové korenie a čierne korenie.
4. Všetko zalejeme vodou, privedieme k varu a povaríme kým nebude šošovica mäkká.
5. Nakoniec do polievky zamiešame múku rozhabarkovanú v smotane a ešte minútku povaríme. 6. Na záver dosolíme a môžeme podávať.

Dobrú chuť!

KOMENTÁRE ČLÁNKU :

Šošovicová polievka