Recept od vás
Tento nám pre vás poslala pani Bianka Tóthová.
- 200 g šošovica
- 2 PL olej
- 1 ks cibuľa
- 3 strúčiky cesnak
- 200 g údené mäsko
- 1 ks mrkva
- 3 ks väčšie zemiaky
- bobkový list
- nové korenie
- mleté čierne korenie
- 1 téglik smotana na varenie
- 2 PL hladká múka soľ
1. Šošovicu namočíme ideálne deň vopred. Ale postačia aj dve hodinky pre prípravou polievky. O to dlhšie ju však budeme variť, kým šošovica zmäkne.
2. Vo väčšom hrnci zahrejme olej a pridáme nadrobno posekanú cibuľku.
3. Keď cibuľa zmäkne pridáme nakrájanú mrkvu, zemiaky, mäso, scedenú šošovicu a koreniny – bobkový list, nové korenie a čierne korenie.
4. Všetko zalejeme vodou, privedieme k varu a povaríme kým nebude šošovica mäkká.
5. Nakoniec do polievky zamiešame múku rozhabarkovanú v smotane a ešte minútku povaríme. 6. Na záver dosolíme a môžeme podávať.
Dobrú chuť!
KOMENTÁRE ČLÁNKU :
Šošovicová polievka