Recept od vás
Tento nám pre vás poslal pán Rastislav Silva.
- 1kg bravčové karé
- 1 kg bravčového rebra neúdené
- 1kg domáca klobáska
- 2 kg kvasená kapusta
- 2 dcl paradajkový pretlak
- hrsť dva krúpy
- 3 ks cibule
- vegeta
- korenie
- soľ
- domáci chlieb
Karé a rebrá nasolíme a necháme ich dva dni stáť. Potom ich dáme do hrnca spolu s klobásou a na cibuľke osmažíme. Podlejeme vodou a dusíme. V druhom hrnci si opražíme na masti 2 veľké cibule, pridáme kvasenú kapustu a dusíme. Po zhruba pol hodine pridáme za 1-2 hrste krúpov a dusíme pokiaľ krúpy nezmeknú. Na zaver pridáme 2deci paradajkového pretlaku, necháme prevrieť. Podávame s domácim chlebom. Je to recept po mojom otcovi, ktorý pochádza z malej dedinky Rakovec.
Dobrú chuť!
KOMENTÁRE ČLÁNKU :
Solené mäso s kapustou