eReport.sk
Ilustračné foto: shutterstock

Solené mäso s kapustou


Recept od vás

Tento nám pre vás poslal pán Rastislav Silva.

  • 1kg bravčové karé
  • 1 kg bravčového rebra neúdené
  • 1kg domáca klobáska
  • 2 kg kvasená kapusta
  • 2 dcl paradajkový pretlak
  • hrsť dva krúpy
  • 3 ks cibule
  • vegeta
  • korenie
  • soľ
  • domáci chlieb

Karé a rebrá nasolíme a necháme ich dva dni stáť. Potom ich dáme do hrnca spolu s klobásou a na cibuľke osmažíme. Podlejeme vodou a dusíme. V druhom hrnci si opražíme na masti 2 veľké cibule, pridáme kvasenú kapustu a dusíme. Po zhruba pol hodine pridáme za 1-2 hrste krúpov a dusíme pokiaľ krúpy nezmeknú. Na zaver pridáme 2deci paradajkového pretlaku, necháme prevrieť. Podávame s domácim chlebom. Je to recept po mojom otcovi, ktorý pochádza z malej dedinky Rakovec.

Dobrú chuť!

KOMENTÁRE ČLÁNKU :

Solené mäso s kapustou