eReport.sk
Foto: čitateľka Galina

Sleď pod kožuchom


Recept od vás

Tento nám pre vás poslala pani Galina.

  • 300gr varená cvikla
  • 2 mrkvy
  • 2-3 stredné zemiaky
  • 2 vajca 1väčšia cibuľa
  • 2 matjesové slede v oleje (len nie je kyslé)
  • 1 veľká majonéza, ja dávam 1 (400gr) kyslú smotanu

1. spôsob do priesvitnej misy: Na spodok misy postrúhame zemiaky, posoliť, tenká vrstva majonézy. Na to, pokrájané na maličké kocky- slede. Cibuľa, vrstva majonézy, na jemno postrúhaná mrkva, posoliť, majonéza, postrúhané vajcia, posoliť, majonéza. A navrch na jemno postrúhaná cvikla. A na ňu už môže ísť väčšia vrstva majonézy. Medzi vrstvami s majonézou nepreháňajte!  
2. spôsob – roláda. Na potravinovú fóliu rozkladáme tie isté vrstvy, len v opačnom poradí : Cvikla, majonéza, mrkva, majonéza, zemiaky, soľ, majonéza, vajca, majonéza, cibuľa a do prostriedku hrubší pás sleďov. Stočit roládu, lepšie dať ešte aj do alobalu a nechať cez noc. Cviklu treba nechať scediť. Dávam inokedy ku mrkve aj kyslejšie jablko!

Dobrú chuť!

KOMENTÁRE ČLÁNKU :

Sleď pod kožuchom