eReport.sk
Ilustračné foto: shutterstock

Rumové guľky – bezlepkový recept


Recept od vás

Tento nám pre vás poslala pani Viera Slávičková.

  • 150 g hrozienok
  • 2 dl rum
  • 200 g mleté orechy (môžu byť aj miešané)
  • 150 g práškového cukru
  • 150 g strúhanej horkej čokolády
  • 50 g jemne rozdrvených detských piškót (pre bezlepkový recept použijeme bezlepkové piškóty) kokos , orechy alebo kakao na obaľovanie

Hrozienka nasekáme na hrubo, dáme do porcelánového hrnčeka a zalejeme rumom. Necháme máčať 24 hodín. Orechy, cukor, čokoládu, piškóty zmiešame v mise so scedenými hrozienkami. Spracujeme ručne. Ak je hmota hustá, pridáme postupne zvyšný rum. Hmota má byť taká tuhá, aby sa z nej dali formovať guľky o veľkosti 2,5 cm. Neodporúčam väčšie, lebo je tam dosť rumu. Guľky obaľujeme v kokose, orechoch alebo kakau. Ukladáme do papierových košíčkov, pretože obal opadáva. Tento recept nesmie u nás na Vianoce chýbať.

Dobrú chuť!

KOMENTÁRE ČLÁNKU :

Rumové guľky – bezlepkový recept