eReport.sk
Ilustračné foto: shutterstock

Roláda s vanilkovým krémom


Recept pre vás

Tento nám pre vás poslala pani Darina Božiková.

cesto:

  • 6 vajec
  • 14 dkg krupicový cukor
  • 8 dkg hladká múka špeciál
  • štipka prášku do pečiva

plnka:

  • 2,5 dl mlieka
  • 1 vanilkový puding
  • 1 balíček vanilkový cukor
  • 3 lyžice kryštálový cukor
  • 250 g masla (hera)
  • 100 ml vajcový koňak
  • pár kvapiek vanilková aróma

Cukor a bielky vyšľaháme do hustej peny, po jednom zašľaháme žĺtky a nakoniec zľahka primiešame múku s práškom do pečiva. Pečieme pri 180°C na plechu vystlanom papierom na pečenie. Po upečení vyberieme aj s papierom a necháme vychladnúť. Nestáčame, natrieme krémom, stočíme a necháme odstáť. Chuť cesta môžeme obmeniť pridaním lyžice instantnej kávy, alebo kakaa.
Krém: z mlieka a pudingového prášku uvaríme puding s pridaním cukru a vanilkového cukru. Necháme vychladnúť. Maslo vyšľaháme, postupne pridáme puding a vajcový koňak s vanilkovou arómou.

KOMENTÁRE ČLÁNKU :

Roláda s vanilkovým krémom