Recept od vás
Tento nám pre vás poslala pani Katarína Mäsiarová.
- 250 g hladká múka špeciál 00
- 300 g kryštálový cukor (múčka)
- 125 g maslo
- 2 ks vajcia
- 10 g kakaový prášok menej tmavý
- 1 ČL červené potravinárske farbivo
- 1 balíček vanilkový cukor
- 250 ml acidofilné mlieko (kefír)
- 1/2 ČL soľ
- 1 PL ocot
Na plnku:
- 500 g syr Mascarpone
- 150 g práškový cukor na osladenie
- 200 g šľahačková smotana farebné cukrové zdobenie
- 1 KL sóda bicarbóna
Do kefíru si pridáme farbivo, primiešame ho do cesta a nakoniec pridáme múku so soľou a kakaom. Nakoniec si zmiešame sódu bicarbónu s octom, hneď nalejeme do cesta a rýchlo dáme vo vymastenej a vysypanej forme s priemerom 23-25 cm do predom vyhriatej rúry tak na 170 stupňov.
Plnka: Mascarpone si vymiešame s práškovým a vanilkovým cukrom a arómou a potom k nej pridáme veľmi studenú tekutú šľahačkovú smotanu a mixérom vyšľaháme. Ak by smotana nebola studená, nemuselo by sa nám to podariť. Po upečení si korpus prerežeme a naplníme krémom. Zvonku celú tortu potrieme s mascarpone. Tortu posypeme cukrovým zdobením.
Dobrú chuť!
KOMENTÁRE ČLÁNKU :
Red velvet torta