eReport.sk
Foto: Katarína Mäsiarová

Red velvet torta


Recept od vás

Tento nám pre vás poslala pani Katarína Mäsiarová.

  • 250 g hladká múka špeciál 00
  • 300 g kryštálový cukor (múčka)
  • 125 g maslo
  • 2 ks vajcia
  • 10 g kakaový prášok menej tmavý
  • 1 ČL červené potravinárske farbivo
  • 1 balíček vanilkový cukor
  • 250 ml acidofilné mlieko (kefír)
  • 1/2 ČL soľ
  • 1 PL ocot

Na plnku:

  • 500 g syr Mascarpone
  • 150 g práškový cukor na osladenie
  • 200 g šľahačková smotana farebné cukrové zdobenie
  • 1 KL sóda bicarbóna

Do kefíru si pridáme farbivo, primiešame ho do cesta a nakoniec pridáme múku so soľou a kakaom. Nakoniec si zmiešame sódu bicarbónu s octom, hneď nalejeme do cesta a rýchlo dáme vo vymastenej a vysypanej forme s priemerom 23-25 cm do predom vyhriatej rúry tak na 170 stupňov.
Plnka: Mascarpone si vymiešame s práškovým a vanilkovým cukrom a arómou a potom k nej pridáme veľmi studenú tekutú šľahačkovú smotanu a mixérom vyšľaháme. Ak by smotana nebola studená, nemuselo by sa nám to podariť. Po upečení si korpus prerežeme a naplníme krémom. Zvonku celú tortu potrieme s mascarpone. Tortu posypeme cukrovým zdobením.

Dobrú chuť!

KOMENTÁRE ČLÁNKU :

Red velvet torta