eReport.sk
Foto: shutterstock

Polievka z červenej šošovice

Obohaťte si jedálniček o červenú šošovicu! Vďaka krátkej dobe varenia je ideálna na prípravu polievok, indických pokrmov, ako aj na prípravu pyré. Môžete si ju pripraviť aj ako nátierku. Je obľúbená aj ako pikantná príloha alebo v orientálnej kuchyni. Šošovica obsahuje vysoký podiel železa, podporuje nervový systém a pomáha kontrolovať hladinu cukru v krvi. Určite nájde uplatnenie v každej kuchyni!

Čo budete potrebovať:

  • 1 jarnú cibuľku
  • 200 g mrkvy
  • 2-3 strúčiky cesnaku
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 30 g rajčinového pretlaku
  • 200 g krájaných rajčín z plechovky
  • 1 l zeleninového vývaru
  • 150 g červenej šošovice v suchom stave
  • 1 lyžička sušeného tymiánu
  • soľ
  • korenie

Postup:

  • Jarnú cibuľku nakrájajte na jemno, mrkvu nakrájajte na kolieska a prelisujte cesnak.
  • Pripravte si hrniec, rozohrejte v ňom olivový olej, pridajte nakrájanú jarnú cibuľku a opekajte ju 5 minút na strednom plameni.
  • Pridajte mrkvu a cca 5 minút ju opekajte na strednom plameni.
  • Pridajte cesnak a ešte chvíľku opekajte.
  • Primiešajte rajčinový pretlak a krájané rajčiny a všeko zalejte vývarom.
  • Zmes priveďte k varu a prisypte červenú šošovicu, spoločne s tymiánom.
  • Potom stlmte plameň a varte až kým šošovica zmäkne, cca 25 minút.
  • Hotovú polievku dochuťte soľou a korením.
  • Na tanieri môžete ozdobiť napríklad petržlenovou vňaťou, ak máte radi pikantné, môžete pridať aj štipku čili.
Zdielať / poslať / tlačiť
Odoberať
Upozorniť na
guest
0 Komentáre
Vložená spätná väzba pre všetky komentáre
Zobraziť všetky komentáre

Politika