Recept od vás
Tento nám pre vás poslal pán Marián Pilka.
- 1 kačka
- soľ
- mleté korenie
- drvená rasca
- mletá paprika
- dva rožky – najstaršie z druhého dňa
- 500g kuracia pečeň
- 1 PL masti
- 1ks cibuľa
- 2vajcia
- petržlenová vňať
- asi 1dcl mlieka
Najprv si pripravíme náplň do kačky. Na panvici a 1 PL masti opečieme na drobno nakrájanú cibuľu až do hneda. Pozor, nesmie zhorieť, musí získať nahorklú chuť .Do nej primiešame na drobno nakrájanú kuraciu pečeň, ktorú mierne okoreníme, pridáme čl rasce a papriky a asi po 10 minútach testovania a miešania odstavíme. V miske zalejeme mliekom na drobno nakrájané rožky, po chvíli pridáme restovanú pečienku, posolíme, pridáme 2 žĺtka a z bielok vyšľahaný sneh. Pridáme asi 1 PL nasekanej petržlenovej vňate. Ochutnáme, podľa seba ešte dochutíme, a naplníme touto zmesou kačku, ktorú na koniec uzavrieme. Posolenú kačku pečieme v pekáči podliatu asi 1 dcl vodou cca 2 hodiny na 180 stupňov a potom ešte môžeme pripiecť odkrytú na 5 minút na 250stupňov. Podávame s ryžou a dobrým kompótom.
Dobrú chuť!
KOMENTÁRE ČLÁNKU :
Plnená pečená kačka