Recept od vás
Tento nám pre vás poslal pán Matej Varga.
- 300 ml smotany na šľahanie
- 300 ml plnotučného mlieka
- 50 g kryštálového cukru
- 1ks vanilkového struku
- 20 g želatíny
- podľa chuti čokoláda a ovocie na zdobenie
Želatínu si namočíme do 2 dl zohriateho mlieka na cca 30 min. Do hrnca nalejeme smotanu, zvyšné mlieko, cukor, vyškrabaný vanilkový struk a necháme prevariť. Scedíme a pridáme rozpustenú želatínu v mlieku. Premiešame pri teplote pod bodom varu. Zmes zlejeme do vopred pripravených nádob (napr. kompótové misky) a necháme stuhnúť (5 – 6 hodín). Vyklopíme, ozdobíme, podávame.
Dobrú chuť!
KOMENTÁRE ČLÁNKU :
Panna cotta s višňami