eReport.sk
Foto: Matej Varga

Panna cotta s višňami


Recept od vás

Tento nám pre vás poslal pán Matej Varga.

  • 300 ml smotany na šľahanie
  • 300 ml plnotučného mlieka
  • 50 g kryštálového cukru
  • 1ks vanilkového struku
  • 20 g želatíny
  • podľa chuti čokoláda a ovocie na zdobenie

Želatínu si namočíme do 2 dl zohriateho mlieka na cca 30 min. Do hrnca nalejeme smotanu, zvyšné mlieko, cukor, vyškrabaný vanilkový struk a necháme prevariť. Scedíme a pridáme rozpustenú želatínu v mlieku. Premiešame pri teplote pod bodom varu. Zmes zlejeme do vopred pripravených nádob (napr. kompótové misky) a necháme stuhnúť (5 – 6 hodín). Vyklopíme, ozdobíme, podávame.

Dobrú chuť!

KOMENTÁRE ČLÁNKU :

Panna cotta s višňami