eReport.sk
Ilustračné foto: shutterstock

Ovocný vianočný čaj – „TURČIANSKE OPEČKY”

Recept od vás

Tento nám pre vás poslala pani Zuzana Valocká.

  • 1kg sušeného ovocia-mix jablká a hrušky
  • 2balíky vanilkového cukru
  • 2ks celá škorica
  • klinčeky-cca 10ks
  • 4ks badiánový kvet
  • 4 zrnká anýzu
  • 150gr hrozienok
  • 1/2 balíka sušené figy
  • 250gr sušené slivky
  • 3 litre vody

Do 5 l hrnca vložíme umyté sušené ovocie (určite bolo sírené), všetky ostatné suroviny, zalejeme 3l vody a na miernom ohni varíme cca 1/2 hodinu podľa tvrdosti ovocia aj menej alebo viac. Podľa potreby dosladíme prevarenou cukrovou vodou. Po uvarení necháme vychladnúť, pridáme na dochutenie rum . Nálev pijeme často aj ohriaty ako punč, ovocie spapáme ako chutný dezert keď je ochladené. Servírované so zmrzlinou a poliate horúcim karamelom je to exkluzívna pochúťka. Ak ste si ovocie aj vypestovali a doma usušili, budete cítiť ako chutili Vianoce pred cca 100 rokmi v každom poriadnom gazdovstve.

Nazdravie!

Zdielať / poslať / tlačiť
Odoberať
Upozorniť na
guest
0 Komentáre
Vložená spätná väzba pre všetky komentáre
Zobraziť všetky komentáre

Politika

Správy

Celebrity

Šport