Recept od vás
Tento nám pre vás poslal pán Peter Kocka
Cesto:
- 20g bezlepkovej múky
- 20g kakao (záleží od chuti)
- 1 ČL prášok do pečiva
- 6 bielkov
- 200g kryštálového cukor
- 250g nasekané orechy
Krém:
- 250g cukru
- 6 žĺtkov
- 20g kakao (1-2ČL)
- 200g alsan bio maslo
- lyžica rumu
Bielky vyšľaháme s cukrom. Zľahka metličkou primiešame múku zmiešanú s kakaom a práškom do pečiva a nasekané orechy. Dáme piecť na plech vystlaný papierom na pečenie (24×31cm). Pečieme na 180 stupňov cca 25 minút. Žĺtky vymiešame s cukrom. Dáme nad hrniec s vodou a šľaháme nad parou. Pridáme kakao. Necháme vychladnúť a vymiešame s maslom a troškou rumu. Natrieme na cesto. Môžeme poliať čokoládovou polevou alebo nastrúhať čokoládu.
Dobrú chuť!
KOMENTÁRE ČLÁNKU :
Orechovo-čokoládový zákusok – bezlepkový a bezlaktózový