Recepty od vás
Tento nám pre vás poslala pani Silvia Vargová.
- 6 bielkov
- 35dkg práškového cukru
- 6 žĺtok
- 25dkg hrubej múky
- 15dkg mletých orechov
- 0,5 prášku do pečiva
- 1 vanilínový cukor
- 12PL vody
Krém:
- 20dkg masla
- 15dkg práškovéhu cukru
- 1 vanilínový cukor
- 15dkg mletých orechov
- 1PL teplého mlieka
- lekvár
- čokoláda
Bielka vyšľaháme s práškovým cukrom. Pridáme žĺtka a šľaháme ďalej. Do misy dáme hrubú múku, mleté orechy, prášok do pečiva a vanilínový cukor. Túto masu po lyžiciach pridávame do mixéra k ostatným ingredienciám. Priebežne pridáme 12 PL vody. Všetko spolu vyšľaháme a nalejeme na väčší, hlbší, vymastený, múkou posypaný plech. Pečieme na 200° cca 35-40 minút, treba sledovať.
Krém: maslo, s práškovým cukrom a vanilínovým cukrom vymiešame do penista, pridáme mleté orechy, premiešame a pridáme 1PL teplého mlieka. Miešame dlhšie. Upečený korpus vyklopíme, rozrežeme na polovicu, vychladnutú polovicu potrieme lekvárom, najlepšie broskyňovým, naň natrieme 2/3 krému, na krém uložíme druhú polovicu, potrieme zvyšným krémom a polejeme čokoládou.
Dobrú chuť!
KOMENTÁRE ČLÁNKU :
Orechová torta