eReport.sk
Ilustračné foto: shutterstock

Opekance s makom


Recept od vás

Tento nám pre vás poslala pani Marta Rošková

  • balík opekancov
  • maslo
  • mletý mak
  • vanilkový kryštálový cukor
  • sušené hrozienka a sušené brusnice

Do hrnca dáme zovrieť 3 l vody. Po zovretí vypneme a dolejeme cca 4 deci studenej vody, pomiešame. Do takto „schladenej vody“ pridáme trochu soli a nasypeme opekance. Premiešame, aby sa postupne dostali všetky opekance do vodu. Takto viackrát s prestávkami premiešame. Keď sú dostatočne opekance zmäknuté, scedíme ich a preložíme späť do hrnca. Polejeme rozpusteným maslom, pridáme mak, kryštálový cukor, vanilkový cukor, hrozienka a rusnice. Všetko zľahka premiešame.

Dobrý chuť!

KOMENTÁRE ČLÁNKU :

Opekance s makom