Recept od vás
Tento nám pre vás poslal pán Lukáš Sabo.
- 250 g bravčové mäso
- 10 g sušené huby
- 400 g kyslá kapusta
- 1 ks cibuľa
- 1 ks bobkový list
- 2 ks čierne korenie
- 2 ks nové korenie rasca
- 3 strúčiky cesnak soľ
- 30 g masť
- 30 g hladká múka
- 200 g údená klobása
- majorán
- 250 g zemiaky
Do vody dáme variť umyté mäso a huby. Po hodine pridáme kyslú kapustu, cibuľu, bobkový list, obidva druhy korenia, rascu, cesnak so soľou a varíme. Mäkké mäso vyberieme a polievku zahustíme zápražkou, ktorú si pripravíme z masti a múky. Pridáme údenú klobásu, povaríme 20 minút a vyberieme ju. Chvíľu pred dovarením pridáme majorán. Mäso a klobásu pokrájame a dáme naspäť do kapustnice. Očistíme si zemiaky, pokrájame na menšie kocky a zvlášť uvaríme. Uvarené zemiaky dáme do tanierov a zalejeme kapustnicou.
Dobrú chuť!
KOMENTÁRE ČLÁNKU :
Novoročná kapustnica