eReport.sk
Foto: Lukáš Sabo

Novoročná kapustnica


Recept od vás

Tento nám pre vás poslal pán Lukáš Sabo.

  • 250 g bravčové mäso
  • 10 g sušené huby
  • 400 g kyslá kapusta
  • 1 ks cibuľa
  • 1 ks bobkový list
  • 2 ks čierne korenie
  • 2 ks nové korenie rasca
  • 3 strúčiky cesnak soľ
  • 30 g masť
  • 30 g hladká múka
  • 200 g údená klobása
  • majorán
  • 250 g zemiaky

Do vody dáme variť umyté mäso a huby. Po hodine pridáme kyslú kapustu, cibuľu, bobkový list, obidva druhy korenia, rascu, cesnak so soľou a varíme. Mäkké mäso vyberieme a polievku zahustíme zápražkou, ktorú si pripravíme z masti a múky. Pridáme údenú klobásu, povaríme 20 minút a vyberieme ju. Chvíľu pred dovarením pridáme majorán. Mäso a klobásu pokrájame a dáme naspäť do kapustnice. Očistíme si zemiaky, pokrájame na menšie kocky a zvlášť uvaríme. Uvarené zemiaky dáme do tanierov a zalejeme kapustnicou.

Dobrú chuť!

KOMENTÁRE ČLÁNKU :

Novoročná kapustnica