eReport.sk
Ilustračné foto: shutterstock

Novoročná bažantia polievka


Recept od vás

Tento nám pre vás poslala pani Julia Kopinecová.

  • bažant
  • voda
  • zelenina do polievky
  • soľ
  • korenie

Kúsky bažantieho mäsa opražíme na masle s kúskami koreňovej zeleniny, zalejeme vodou, osolíme, okoreníme podrveným čiernym korením. Po najmenej hodinovom varení zavárané pečeňové halušky a pridáme posekanú petržlenovú vňať. Pri jedení POZOR na pár okrúhlych brokov, ktoré tvrdím ako poľovníčka v mäsko zaručene nájdeme aby sme Nový rok nezačali s poškodeným chrupom. Ten istý recept platí aj na polievku z kúskov divého zajaca (bez stehien a chrbta, bo budú na divoko). Pozor, brokové nebezpečenstvo aj tu trvá. Ale chuť je famózna. Štastný Nový rok!

KOMENTÁRE ČLÁNKU :

Novoročná bažantia polievka

1 Komentár
Najnovšie
Najstaršie Najviac hlasovaných
Vložená spätná väzba pre všetky komentáre
Zobraziť všetky komentáre