Recept od vás
Tento nám pre vás poslala pani Julia Kopinecová.
- bažant
- voda
- zelenina do polievky
- soľ
- korenie
Kúsky bažantieho mäsa opražíme na masle s kúskami koreňovej zeleniny, zalejeme vodou, osolíme, okoreníme podrveným čiernym korením. Po najmenej hodinovom varení zavárané pečeňové halušky a pridáme posekanú petržlenovú vňať. Pri jedení POZOR na pár okrúhlych brokov, ktoré tvrdím ako poľovníčka v mäsko zaručene nájdeme aby sme Nový rok nezačali s poškodeným chrupom. Ten istý recept platí aj na polievku z kúskov divého zajaca (bez stehien a chrbta, bo budú na divoko). Pozor, brokové nebezpečenstvo aj tu trvá. Ale chuť je famózna. Štastný Nový rok!
KOMENTÁRE ČLÁNKU :
Novoročná bažantia polievka