eReport.sk
Ilustračné foto: shutterstock

Norimberské perníky


Recept od vás

Tento nám pre vás poslala pani Eva Kompaniková.

  • 150 g hnedého cukru
  • 50 g tekutého medu
  • 3 bielka
  • 200 g pomletých a opražených na suchej panvici mandlí
  • 100 g pomletých a opražených lieskových alebo vlašských orechov
  • 20 g múky
  • 20 g perníkového korenia
  • 10 g prášku do pečiva
  • 50 g nastrúhaného marcipánu
  • 50 g posekanej kandizovanej kôry
  • 20 g okrúhlych oblátok s priemerom 9 cm
  • 60 g olúpaných mandlí na ozdobenie

V miske si vymiešame (NIE šľahať!) bielka s cukrom a medom, postupne pridáme zomleté mandle, posekané orechy, múku, perníkové korenie, prášok do pečiva, nastrúhaný marcipán, kandizovanú kôru, dobre vymiešame, cesto by malo byť husté. Ak bude redšie môžeme pridať pomleté mandle, ak bude moc husté 1 bielko. Na 2 plechy si rozložíme oblátky, postupne na ne naložíme masu, približne 1,2 až 1,5 cm do výšky. Okraje necháme voľne približne 1 cm. Perníček bude počas pečenia rast a prikryje celé oblátky. Na vrch položíme 1 mandlu. Plech s takto pripravenými perníčkami môžeme nechať preschnúť 1-3 hodiny, potom pečieme v rúre pri teplote 180-190 stupňov, približne 12-15 minút do zlatista, nie veľmi dlho aby neboli horké. Počas pečenia otvoríme rúru 2-3 krát aby sa vypustila para, Po upečení budú perníčky mäkké, preto ich necháme vychladnúť na plechu. Po vychladnutí ich môžeme potrieť čokoládovou alebo cukrovou polevou.

Dobrú chuť!

KOMENTÁRE ČLÁNKU :

Norimberské perníky