eReport.sk
Foto: shutterstock

Mrkvová nátierka s tvarohom


Mrkva, ktorú sme si zvykli vnímať iba ako jednu z najobyčajnejších zelenín obsahuje veľmi veľa zdraviu prospešných látok. Veď už naše mamy nám hovorili, aby sme jedli mrkvu, keď chceme mať dobrý zrak. Skúsite ju teda trošku nezvyčajne? Vyskúšajte túto mrkvovú nátierku.

Čo budete potrebovať:

  • 4 veľké mrkvy
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 125 g plnotučného tvarohu
  • šťava z citrónu
  • ½ lyžičky soli
  • ½ lyžičky mletého korenia

Postup:

  • Rúru predhrejte na 190°C.
  • Mrkvu očistite a nakrájajte na menšie kúsky.
  • Plech vyložte papierom na pečenie.
  • Rozložte naň mrkvu a pokvapkajte olejom.
  • Premiešajte rukami, aby boli všetky kúsky obalené olejom.
  • Pečte 20-25 minút.
  • Upečenú mrkvu rozmixujte s tvarohom, citrónovou šťavou, soľou a korením.

KOMENTÁRE ČLÁNKU :

Mrkvová nátierka s tvarohom