Recept od vás
Tento nám pre vás poslala pani Lenka Reseková.
- 1 hlávka červenej kapusty
- soľ
- kmín
- voda, bravčová masť alebo jej náhrada ( zdravý olej podľa chuti, slnečnicový, tekvicový….)
- cukor
- ocot (ako náhrada citrónová šťava)
Do hrnca s vriacou vodou, soľou a kmínom dáme na cca 8 minút povariť na tenké rezance pokrájanú červenú kapustu. Scedíme, pridáme 1 lyžicu bravčovej masti ( 1 lyžica oleja) . Zamiešame, necháme úplne vychladnúť. Pripravíme si nálev z vody, cukru a octu ( citrónovej šťavy ). Nalejeme na šalát, zamiešame. Tento skoro čerstvý šalát je zdravou náhradou dusenej kapusty. Dobu varenia prispôsobte podľa toho, aký chcete mať šalát chrumkavý.
Dobrú chuť!
KOMENTÁRE ČLÁNKU :
Mňam šalát z červenej kapusty k vianočnej pečenej morke