Recept od vás
Tento nám pre vás poslala pani Emília Hoštáková.
- 300 gramov hladkej múky
- 200 gramov práškového cukru
- 2 vajíčka
- 80 gramov medu
- 1⁄2 čajovej lyžičky sódy bikarbóny
- štipka soli
- strúhaná citrónová kôra
- 200 gramov mletých orechov
- 100 gramov práškového cukru
- 1 deciliter rumu
Sypké suroviny spracujeme s medom a vajíčkami na hladké cesto. Zabalíme do fólie a necháme 2 hodiny v chladničke odležať. Z odležaného cesta vyvaľkáme plát na pomúčenej doske, vykrajujeme kolieska priemerom 3-4 cm a pečieme do ružova. Rúra na 180°C približne 10 min. Vychladnuté spájame s orechovou plnkou – orechy, cukor, rum vymiešame spolu. Vrch potierame rumovou polevou – práškový cukor + rum vymiešame na hustejšiu lesklú hmotu. Ozdobíme čokoládou a polovičkou orechu.
Dobrú chuť!
KOMENTÁRE ČLÁNKU :
Medovníky s orechovou plnkou