Recept od vás
Tento nám pre vás poslala pani Dana Barnová.
- 600g hladkej múky
- 200g práškového cukru
- 150g maslo
- 3 vajíčka
- 6PL medu
- 1ČL sódy bikarbóny
- 1ČL mletej škorice
- 1ČL perníkového korenia
- 1PL kakaa
- 1 vajíčko na potretie
Všetky suroviny spolu spracujeme (cesto je lepkavé, netreba sa zľaknúť).Najlepšie je ho dať na pár hodín do potravinovej fólie do chladničky. Vyvaľkať cesto na hrúbku 3mm a povykrajovať perníky. Poukladať ich na plech(buď vymastený alebo s papierom na pečenie). Pečieme na 200°C 4-5 minút. Keď ich vyberieme z rúry, ešte horúce ich treba potrieť rozšľahaným vajíčkom aby boli lesklé.
KOMENTÁRE ČLÁNKU :
Medovníčky hneď mäkké