eReport.sk
Ilustračné foto: shutterstock

Linecké koláčiky


Recept od vás

Tento nám pre vás poslala pani Elena Syčová.

  • 300 g hladkej múky
  • 100 g práškového cukru
  • 2 KL vanilkového cukru
  • 200 g palmarínu
  • 2 žĺtka
  • 1 pohár džemu
  • práškový cukor na posypanie

V miske zmiešame múku, práškový cukor a vanilkový cukor, na kocky nakrájaný palmarín, žĺtky a vypracujeme hladké cesto. Zabalíme ho do potravinárskej fólie a vložíme na dve hodiny do chladničky. Potom cesto vyberieme, rozvaľkáme na pomúčenej doske a pomocou formičiek vykrojíme koláčiky, ktoré uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme pri teplote 180°C približne 12 minút. Vychladnuté natrieme džemom, spájame a nakoniec posypeme práškovým cukrom.

Dobrú chuť!

KOMENTÁRE ČLÁNKU :

Linecké koláčiky