Recept od vás
Tento nám pre vás poslala pani Viera Kubicová.
- 700g hladkej múky
- 150g masla
- 2 vajíčka
- 1 kocka droždia
- 200ml teplého mlieka
- 1 kávová lyžička kryštálového cukru
- štipka soli
Plnka:
- 500g mletých orechov
- 200g práškového cukru
- 150 ml horúceho mlieka
- citrónová kôra
Do misky preosejeme múku, urobíme do nej jamku, do ktorej rozmrvíme droždie, pridáme cukor , zalejeme mliekom a necháme podkysnúť (asi 7 min.). Potom pridáme ostatné suroviny a vymiesime vláčne cesto (ak je husté pridáme mlieko, ak riedke pridáme múku ).Cesto necháme vykysnúť – asi 2hod.Potom cesto rozdelíme na 4 časti a vyvaľkáme na obdĺžniky, potrieme ich plnkou a zvinieme Dáme piecť asi 30min pri 180 C. Ešte horúce potrieme maslom.
Dobrú chuť!
KOMENTÁRE ČLÁNKU :
Kysnutá orechová štrúdľa