eReport.sk
Foto: Viera Kubicová

Kysnutá orechová štrúdľa


Recept od vás

Tento nám pre vás poslala pani Viera Kubicová.

  • 700g hladkej múky
  • 150g masla
  • 2 vajíčka
  • 1 kocka droždia
  • 200ml teplého mlieka
  • 1 kávová lyžička kryštálového cukru
  • štipka soli

Plnka:

  • 500g mletých orechov
  • 200g práškového cukru
  • 150 ml horúceho mlieka
  • citrónová kôra

Do misky preosejeme múku, urobíme do nej jamku, do ktorej rozmrvíme droždie, pridáme cukor , zalejeme mliekom a necháme podkysnúť (asi 7 min.). Potom pridáme ostatné suroviny a vymiesime vláčne cesto (ak je husté pridáme mlieko, ak riedke pridáme múku ).Cesto necháme vykysnúť – asi 2hod.Potom cesto rozdelíme na 4 časti a vyvaľkáme na obdĺžniky, potrieme ich plnkou a zvinieme Dáme piecť asi 30min pri 180 C. Ešte horúce potrieme maslom.

Dobrú chuť!

KOMENTÁRE ČLÁNKU :

Kysnutá orechová štrúdľa