Recept od vás
Tento nám pre vás poslala pani Viera Slávičková.
- 300 g kuracích pečienok (alebo primerane podľa počtu stravníkov)
- 200 g prerastenej údenej slaniny
- 3 väčšie cibule
- korenie
Pečienky umyjeme a rozkrojíme každú na 2 kúsky a okoreníme (pozor! nesolíme). Slaninu nakrájame na hrúbku cca 5-7 mm a veľkosť ako pečienky. Cibuľu nakrájame na kolieska hrúbky 5-7 mm. Na špajdle napichujeme striedavo slaninu, pečienku, cibuľu. Opakujeme, kým nemá špíz cca 17 cm. Vymastíme si pekáč a naukladáme do neho špízy, nie moc na husto. Podlejeme vodou (môže byť aj pivo) a pečieme pri 180-200 C cca 30 minút. Podávame s ryžou alebo zemiakmi na rôzne spôsoby. Keď máme viac šťavy dá sa aj s chlebom a šalátom.
Dobrú chuť!
KOMENTÁRE ČLÁNKU :
Kuracie pečienky ako ražniči