Kuracie alebo morčacie prsia v slaninke sú vhodné ako hlavné jedlo, alebo len ako chuťovka na oslavu. Je to len na vás. Príprava je rýchla a nenáročná.
Čo budete potrebovať:
- 600 g kuracích alebo morčacích pŕs
- 100 g anglickej slaniny – plátky
- 1 smotana na šľahanie
Postup:
- Prsia nakrájajte na kocky, približne 4×4 cm.
- Každý jeden kúsok obaľte slaninou. Nemusíte ju upevňovať, udrží sa sama.
- Rozohrejte panvicu na stredne silnom plameni a vložte do nej obalené kúsky mäsa tak, aby boli spoje slaniny dolu.
- Opekajte cca 5 minút na každej strane. Potom mäsko vyberte na tanier.
- Ak chcete aj omáčku, do výpeku nalejte smotanu a priveďte ju do varu. Keď zovrie, stlmte oheň a nechajte ju 5 minút „prebublávať“.
- Pri servírovaní na tanieri polejte mäso omáčkou. Podávajte s ryžou, zemiakmi, alebo s pečivom.
Dobrú chuť!
KOMENTÁRE ČLÁNKU :
Kuracie (morčacie) kúsky v slanine