eReport.sk
Foto: Vlasta Mäsiarová

Krehký jablkový koláč


Recepty od vás

Tento nám pre vás poslala pani Vlasta Mäsiarová.

  • 450 g hladká múka
  • 250 g tuk na pečenie (Hera, Palmarin)
  • 120 g cukor práškový
  • 2 ks vaječný žĺtok
  • 1 KL kypriaci prášok do pečiva
  • 2 PL mlieko soľ

Na plnku:

  • 1 kg strúhané jablká
  • 120 g kryštálový cukor
  • škorica mletá
  • škoricový cukor
  • 2 PL hrozienka

1. Z múky, tuku, cukru, prášku do pečiva, žĺtkov, mlieka a štipky soli vypracujeme cesto. Rozdelíme ho na dve časti, jednu polovicu vyvaľkáme na veľkosť menšieho plechu, ktorý sme pomastili a vysypali hrubou múkou.
2. Očistíme si jablká a nastrúhame. Pridáme škoricu, škoricový cukor, cukor a hrozienka. Premiešame. Túto zmes nanesieme na cesto, ktoré už máme položené na plechu. Potom rozvaľkáme aj druhý kus cesta a položíme ho navrch, na jablkovú zmes. Poprepichujeme vidličkou cesto a potrieme rozšľahaným vajcom.
3. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 stupňov 30-35 minút. Koláčik po miernom vychladnutí nakrájame a posypeme práškovým, alebo vanilkovým cukrom.

Dobrú chuť!

KOMENTÁRE ČLÁNKU :

Krehký jablkový koláč