Recepty od vás
Tento nám pre vás poslala pani Vlasta Mäsiarová.
- 450 g hladká múka
- 250 g tuk na pečenie (Hera, Palmarin)
- 120 g cukor práškový
- 2 ks vaječný žĺtok
- 1 KL kypriaci prášok do pečiva
- 2 PL mlieko soľ
Na plnku:
- 1 kg strúhané jablká
- 120 g kryštálový cukor
- škorica mletá
- škoricový cukor
- 2 PL hrozienka
1. Z múky, tuku, cukru, prášku do pečiva, žĺtkov, mlieka a štipky soli vypracujeme cesto. Rozdelíme ho na dve časti, jednu polovicu vyvaľkáme na veľkosť menšieho plechu, ktorý sme pomastili a vysypali hrubou múkou.
2. Očistíme si jablká a nastrúhame. Pridáme škoricu, škoricový cukor, cukor a hrozienka. Premiešame. Túto zmes nanesieme na cesto, ktoré už máme položené na plechu. Potom rozvaľkáme aj druhý kus cesta a položíme ho navrch, na jablkovú zmes. Poprepichujeme vidličkou cesto a potrieme rozšľahaným vajcom.
3. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 stupňov 30-35 minút. Koláčik po miernom vychladnutí nakrájame a posypeme práškovým, alebo vanilkovým cukrom.
Dobrú chuť!
KOMENTÁRE ČLÁNKU :
Krehký jablkový koláč