Recepty od vás
Tento nám pre vás poslala pani Katarína Mäsiarová.
- 2 ks vajcia
- 60 g polohrubá múka
- 60 g kryštálový cukor
- 1 ČL voda
- 1 KL olej
Krém:
- 2 ks vajcia
- 100 g cukor
- 100 g čokoláda
- 200 g maslo
Dip:
- 200 ml mlieko
- 200 g čokoláda
- 100 g cukor
- 200 g strúhaný kokos
- 150 g maslo
1. Bielky vyšľaháme na tuhý sneh, postupne vyšľaháme cukor, žĺtky, múku s práškom do pečiva, pridávame vodu a olej.
2. Hmotu rozdelíme na polovicu a upečieme 2 tenké cestá na plechu na pečenie. Pečieme pri teplote 170 st. 10 – 15 minút.
3. Celé vajcia vyšľaháme vo vodnom kúpeli s cukrom do peny, pridáme rozpustenú čokoládu a necháme vychladnúť. Do vychladnutej hmoty pridáme maslo a vyšľaháme mixérom.
4. Upečené cestá potrieme pripraveným krémom, nakrájame na prúžky a opatrne nožom zrolujeme rolku. Takto pokračujeme všetky rolky.
5. Každú rolku obalíme v dipe. Dip si pripravíme takto: mlieko ohrejeme, pridáme cukor, na kúsky polámanú čokoládu a miešaním ju rozpustíme. Keď je čokoláda rozpustená, pridáme maslo a miešaním ho tiež rozpustíme a potom obalíme v kokose.
Dobrú chuť!
KOMENTÁRE ČLÁNKU :
Kokosové roládky