Chceli by ste pripraviť nejaký dezert, ale nemáte čas alebo chuť sa motať dlho v kuchyni? Upečte si tento rýchly čerešňový koláč. Je hotový raz-dva. Všetko iba zmiešate a vylejete na plech. Poďte to s nami vyskúšať.
Čo budete potrebovať:
- 500 g čerešní alebo višní – môžu byť aj zavárané, najlepšie vykôstkované
- 4 vajcia
- 100 g kryštálového cukru
- 1 vanilková cukor
- 100 g hladkej múky
- 30 g roztopeného masla
- 200 ml mlieka
- štipka soli
Postup:
Koláčovú formu vymažte maslom a vysypte kryštálovým cukrom.
Do formy poukladajte čerešne. My sme použili zavárané višne, ktoré sme nechali najprv poriadne odkvapkať.
Do misky dajte celé vajíčka a pridajte cukor.
Metličkou poriadne premiešajte.
Pridajte múku…
…a opäť poriadne premiešajte.
Pridajte mlieko…
…a maslo a premiešajte.
Cesto vylejte na pripravené ovocie.
Koláčik dajte piecť do vyhriatej rúry na 180°C na 35-40 minút.
Počas pečenia sa môže trošku nafúknuť, ale nebojte sa, po vybraní z rúry opäť splasne. Ešte horúci ho posypte vanilkovým cukrom.
A môžete podávať. Najlepšie chutí ešte teplý.
Dobrú chuť!
Recept pripravila: sandra pedersen
KOMENTÁRE ČLÁNKU :
FOTORECEPT: Jednoduchý čerešňový francúzsky koláč