Recepty z Kremnice podľa starej baníckej kuchárskej knihy
Táto nátierka vás prekvapí svojou zaujímavou sviežo-sladkastou chuťou.
Čo budete potrebovať:
- 2 cibule
- 1 nátierkové maslo
- 3-4 lyžice kyslej smotany
- soľ
- 1-2 polievkové lyžice vínneho octu
- 2-3 lyžice olivového oleja
Postup:
Cibuľu si nakrájajte na väčšie kúsky.
Pomaly ju osmažte do zlatista.
Nechajte ju vychladnúť na papierovom obrúsku. Zatiaľ si vymiešajte smotanu, maslo a ocot. Primiešajte vychladnutú cibuľu a nechajte odstáť v chladničke.
Podávajte s opečenými bagetami a so všetkým, čo vám chutí.
Recept pre vás pripravila dizajnérka Dagmar Yvanová.
KOMENTÁRE ČLÁNKU :
Jednoduchá cibuľová nátierka