Recept od vás
Tento pre vás poslal pán Imrich Majoroš.
1-2 jabĺčka
Na cesto:
- 3,5 dl hladkej múky
- 1,5 KL prášku do pečiva
- 2 KL vanilínového cukru
- 125 g masla
- 1,75 dl kryštálového cukru
- 2 vajíčka
- 1,25 dl mlieka
Škoricová plnka:
- 1,25 dl hladkej múky
- 3/4 dl kryštálového cukru
- 2PL mletej škorice
- 60g roztopeného masla
Jablko ošúpeme a nakrájame na tenšie mesiačiky. V miske zmiešame múku, prášok do pečiva a vanilkový cukor. V inej miske vyšľaháme maslo s cukrom, po jednom zašľaháme vajíčka, prilejeme mlieko a opäť vymiešame. Spojíme s múčnou zmesou, cesto má tuhšiu konzistenciu. Škoricová plnka: roztopíme maslo, v miske zmiešame múku, cukor, škoricu a roztopené maslo. Košíčky plníme cestom tak do 2/3, posypeme ju škoricovou plnkou. Do každého košíčka zatlačíme mesiačik jablka. Pečieme na 180° 25-30 minút, treba sledovať.
Dobrú chuť!
KOMENTÁRE ČLÁNKU :
Jablkové muffiny