eReport.sk
Foto: Imrich Majoroš

Jablkové muffiny


Recept od vás

Tento pre vás poslal pán Imrich Majoroš.

1-2 jabĺčka

Na cesto:

  • 3,5 dl hladkej múky
  • 1,5 KL prášku do pečiva
  • 2 KL vanilínového cukru
  • 125 g masla
  • 1,75 dl kryštálového cukru
  • 2 vajíčka
  • 1,25 dl mlieka

Škoricová plnka:

  • 1,25 dl hladkej múky
  • 3/4 dl kryštálového cukru
  • 2PL mletej škorice
  • 60g roztopeného masla

Jablko ošúpeme a nakrájame na tenšie mesiačiky. V miske zmiešame múku, prášok do pečiva a vanilkový cukor. V inej miske vyšľaháme maslo s cukrom, po jednom zašľaháme vajíčka, prilejeme mlieko a opäť vymiešame. Spojíme s múčnou zmesou, cesto má tuhšiu konzistenciu. Škoricová plnka: roztopíme maslo, v miske zmiešame múku, cukor, škoricu a roztopené maslo. Košíčky plníme cestom tak do 2/3, posypeme ju škoricovou plnkou. Do každého košíčka zatlačíme mesiačik jablka. Pečieme na 180° 25-30 minút, treba sledovať.

Dobrú chuť!

KOMENTÁRE ČLÁNKU :

Jablkové muffiny