eReport.sk
Ilustračné foto: shutterstock

Jablčník


Recept od vás

Tento nám pre vás poslala pani Ľubica Mlynčeková

Na cesto:

  • 100g bravčovej masti
  • 350g hladkej múky
  • 150g mletého cukru
  • 2 vajcia
  • 2 polievkové lyžice mlieka
  • 1 kypriaci prášok

Na plnku:

  • 1,5 kg nastrúhaných jabĺk
  • vanilku
  • škoricový a práškový cukor
  • hrozienka
  • zlatý klas

Všetky ingrediencie na cesto spolu vymiešame na stredné tuhú hmotu. Polovicu cesta dáme na plech a utlačíme. Jablká a ostatné suroviny zmiešame a podľa chuti dosladíme medom. Na cesto rozložíme ochutené jablká. Na jablká vyvaľkáme cesto na pásiky a rozložíme na vrch v tvare mriežky. Dáme piecť na 25-30 min.

Dobrú chuť!

KOMENTÁRE ČLÁNKU :

Jablčník