Ak máte radi spojenie piškóty, jahôd a tvarohu, tento koláčik je určený práve pre vás. Jeho lahodná chuť vás určite očarí. Vyskúšajte ho, my vás povedieme krok po kroku. Nie je to nič zložité a výsledok je luxusný.
Čo budete potrebovať:
Na cesto:
- 6 vajec
- 6 lyžíc kryštálového cukru
- 6 lyžíc polohrubej múky
- 4 lyžice vlažnej vody
- 2 lyžice oleja
- trochu kypriaceho prášku
Na plnku:
- 320 g jemného tvarohu
- 175 g masla
- 120 g práškového cukru
- 1 vanilkový cukor
- Vaječný likér
- čerstvé jahody
Na omáčku:
- 1 balíček mrazených jahôd
- kryštálový cukor podľa chuti
- 1 lyžica solamylu
Postup:
Bielka od žĺtka si rozdeľte do dvoch misiek.
Najprv si vyšľahajte bielka so štipkou soli.
Potom vyšľahajte žĺtky s cukrom do peny.
Keď už sú dostatočne vyšľahané, pridajte vodu a olej.
Pomaly primiešajte múku.
Potom špachtľou alebo metličkou opatrne primiešajte sneh z bielkov.
Poprášte práškom do pečiva a opäť opatrne premiešajte.
Cesto si rozdeľte na dva rovnaké plechy.
My sme použili plechy 34×23 cm.
Cesto rovnomerne rozotrite na celý plech a dajte piecť do rúry na 180°C.
1 2
KOMENTÁRE ČLÁNKU :
Fotorecept: Tvarohový koláč s jahodovou omáčkou