Chcete si doma privodiť atmosféru slnečného Talianska? Alebo len máte chuť na nejaký dobrý chladený dezert? Pripravte si s nami tiramisu. Povedieme vás krok po kroku.
Čo budete potrebovať:
- 5 vajec
- 500 g Mascarpone
- 5 lyžíc cukru
- 4 lyžice mandľového likéru Amaretto
- 1 šálku kávy
- dlhé piškóty
- kakao
Postup:

Uvarte silnú kávu a nalejte do nej likér. Ak budú jesť tiramisu aj deti, likér môžete pokojne vynechať.

Rozdeľte bielka a žĺtky. Do žĺtkov pridajte cukor.

Vymiešajte na penu.

Z bielkov vyšľahajte tuhý sneh.

Do peny z žĺtkov pridajte Mascarpone a poriadne premiešajte, aby sa zmes pekne spojila.

Pridajte sneh z bielkov a metličkou zľahka premiešajte.

Všetko spolu musí byť spojené.

Pripravte si nádobu, v ktorej budete tiramisu chladiť. Piškóty po jednom namáčajte na pár sekúnd do kávy s likérom.

Poukladajte ich do nádoby.

Zalejte polovičkou zmesi.

Opakujte postup s piškótami. Poukladajte ich po celej ploche a zalejte zbytkom zmesi.

Takto pripravenú tiramisu dajte chladiť najlepšie do druhého dňa.

Posypte kakaom alebo čokoládovými hoblinami.
Dobrú chuť!
Recept pripravila: Sandra Pedersen
KOMENTÁRE ČLÁNKU :
FOTORECEPT Tiramisu