Máte radi bryndzové alebo furmanské halušky, či strapačky? Vyskúšajte špenátové. Príprava je jednoduchá, povedieme vás krok po kroku.
Čo budete potrebovať:
Na halušky:
- 1 mrazený špenátový pretlak (450g)
- 300 g polohrubej múky
- 2 vajcia
- soľ
Na syrovú omáčku:
- 1 smotana na šľahanie
- 100 g strúhaného syra
- 1 tavený syr v črievku
- slanina (ak chcete)
Postup:
Do väčšieho hrnca dajte variť vodu, v ktorej budete vyvárať halušky. Osoľte ju.
Špenátový pretlak nakrájajte na malé kúsky, dajte do misy a vložte do vodného kúpeľa.
Nechajte ho roztopiť.
Do misy dajte múku a soľ.
Do múky vylejte špenátový pretlak.
Pridajte vajíčka.
Poriadne premiešajte. Ak je cesto veľmi riedke, pridajte múku.
Vo vriacej vode vyvárajte halušky.
1 2
KOMENTÁRE ČLÁNKU :
Fotorecept: Špenátové halušky so syrovou omáčkou