eReport.sk
Foto: SP

FOTORECEPT Rýchla krémová hrášková polievka


Čo navariť v horúcich dňoch, keď sa nám nechce stáť pri sporáku pol dňa? Riešením by mohla byť rýchla hrášková krémová polievka. Vyskúšajte ju, my vás povedieme krok po kroku.

Čo budete potrebovať

  • hrášok – mrazený alebo čerstvý (ak si prípravu chcete ešte viac urýchliť, použite sterilizovaný hrášok)
  • 2 PL hladkej múky
  • maslo
  • trošku oleja
  • smotanu na varenie
  • soľ

Postup:

Hrášok dajte do hrnca, zalejte vodou, osoľte a nechajte ho uvariť.

(Ak použijete sterilizovaný hrášok, rovno pristúpte k ďalšiemu bodu.)

Keď je uvarený, nechajte ho trochu vychladnúť, aby nebol úplne horúci a aj s vodou, v ktorej ste ho varili ho rozmixujte.

Do hrnca dajte múku, maslo a trošičku oleja.

(Alternatíva je aj bez zásmažky, rovno prilejte smotanu na varenie.)

Za stáleho miešania priveďte k varu.

Keď je zásmažka hotová, prilejte k nej rozmixovaný hrášok…

…a poriadne premiešajte.

Prilejte smotanu a za stáleho miešania opäť priveďte k varu. Ak je polievka príliš hustá, môžete ju rozriediť mliekom alebo vodou.

Podávajte s krutónmi.

Dobrú chuť!

Recept pripravila: Sandra Pedersen

KOMENTÁRE ČLÁNKU :

FOTORECEPT Rýchla krémová hrášková polievka