Čo navariť v horúcich dňoch, keď sa nám nechce stáť pri sporáku pol dňa? Riešením by mohla byť rýchla hrášková krémová polievka. Vyskúšajte ju, my vás povedieme krok po kroku.
Čo budete potrebovať
- hrášok – mrazený alebo čerstvý (ak si prípravu chcete ešte viac urýchliť, použite sterilizovaný hrášok)
- 2 PL hladkej múky
- maslo
- trošku oleja
- smotanu na varenie
- soľ
Postup:
Hrášok dajte do hrnca, zalejte vodou, osoľte a nechajte ho uvariť.
(Ak použijete sterilizovaný hrášok, rovno pristúpte k ďalšiemu bodu.)
Keď je uvarený, nechajte ho trochu vychladnúť, aby nebol úplne horúci a aj s vodou, v ktorej ste ho varili ho rozmixujte.
Do hrnca dajte múku, maslo a trošičku oleja.
(Alternatíva je aj bez zásmažky, rovno prilejte smotanu na varenie.)
Za stáleho miešania priveďte k varu.
Keď je zásmažka hotová, prilejte k nej rozmixovaný hrášok…
…a poriadne premiešajte.
Prilejte smotanu a za stáleho miešania opäť priveďte k varu. Ak je polievka príliš hustá, môžete ju rozriediť mliekom alebo vodou.
Podávajte s krutónmi.
Dobrú chuť!
Recept pripravila: Sandra Pedersen
KOMENTÁRE ČLÁNKU :
FOTORECEPT Rýchla krémová hrášková polievka