Toto je čokoládová bomba! V kombinácii s ovocím a zmrzlinou je to perfektný dezert. Lávové mafiny sú skvelá alternatíva lávového koláčika. Výhodou je, že nepotrebujete zapekacie mištičky. vyskúšajte si ich upiecť s nami. Povedieme vás krok po kroku.
Čo budete potrebovať:
- 4 vajcia
- 200 g práškového cukru
- 200 g hladkej múky
- 2 PL kakaa
- 250 g horkej čokolády
- 250 g masla
- mrazené ovocie
- cukor (podľa chuti)
- vanilková zmrzlina
Postup:
Do vodného kúpeľa dajte roztopiť čokoládu.
Pridajte zmäknuté maslo.
Miešajte, kým sa všetko neroztopí a nespojí. Hrniec vyberte z vodného kúpeľa a odložte.
Vajcia s cukrom vymiešajte do peny.
Prilievajte mierne vychladnutú čokoládu a miešajte na pomalých otáčkach.
Keď je všetko spojené…
…pridajte preosiatu múku s kakaom.
Ručne vymiešajte metličkou.
Vzniknutú hmotu nalejte do košíčkov.
Dajte piecť do vyhriatej rúry na 180°C cca na 10-12 minút.
Mrazené ovocie dajte do hrnca, pridajte cukor a trošku vody.
Nechajte prevariť.
Mafinky sú upečené, keď začnú na vrchu praskať.
Podávajte s horúcim ovocím a so zmrzlinou.
Dobrú chuť!
Recept pripravila: Sandra Pedersen
KOMENTÁRE ČLÁNKU :
FOTORECEPT Lávové mafiny s horúcim ovocím a so zmrzlinou