eReport.sk
Foto: sandra pedersen

FOTORECEPT Lahodná sekaná


Sekaná je klasika. U nás je známa už od stredoveku. Niekedy to bolo luxusné jedlo, vyrábané zo sviečkovice, ktorá bola jemne nasekané. Zlom prišiel až vtedy, keď bol vynájdený mlynček na mäso. Odvtedy sa robí z mletého mäsa. Pripravili sme pre vás recept na túto lahôdku. Povedieme vás krok po kroku.

Čo budete potrebovať:

  • 1 kg miešaného mletého mäsa
  • 2 cibule
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 2 vajcia
  • 2 rožky
  • mlieko
  • podľa chuti soľ, korenie, majoránka, rasca

Postup:

Rožky nakrájajte na kolieska a namočte do mlieka.

Mleté mäso dajte do misy.

Pridajte cibuľu, cesnak, vajíčka….

…soľ, korenie a rozmočené rožky.

Všetko dobre premiešajte. Ak je hmota veľmi riedka, pridajte strúhanku.

Vytvorte šulec, vložte ho do vymasteného pekáča a potrite ho studenou vodou. Vložte do rúry predhriatej na 200°C a 10 minút nechajte zapiecť. Potom znížte teplotu na 150°C a za občasného podlievania pečte cca 45 minút.

A sekáná je hotová.

Podávajte napríklad so zemiakovým pyré.
Dobrú chuť!

Recept pripravila: sandra pedersen

KOMENTÁRE ČLÁNKU :

FOTORECEPT Lahodná sekaná