Keď sa povie rezeň, niekomu sa spustia slinky, inému naskočia zimomriavky pri predstave tuku, na ktorom sa vypráža. Nemusí to však vždy byť tak. Tieto rezne môžete jesť bez výčitiek. Vyskúšajte tento jednoduchý, ale za to chutný recept. My vás povedieme krok po kroku.
Čo budete potrebovať:
- 1 kg kuracích pŕs (poprípade vykostených stehien)
- 1 vajce
- 2 lyžice zemiakového škrobu
- 1 strúčik cesnaku
- 200 ml bieleho jogurtu
- soľ
- 300 g cornflakes alebo kukuričnej strúhanky
Postup:
Do misy si dajte jogurt, vajce, škrob, soľ a prelisovaný cesnak.
Všetko spolu dobre premiešajte.
Kuracie mäso si nakrájajte na rezne a vložte do pácu tak, aby boli všetky poriadne obalené zmesou. Nechajte odpočívať aspoň 2 hodiny. Najlepšie až do druhého dňa.
Ak nemáte kukuričnú strúhanku, nasypte kukuričné lupienky do mixéra…
…a rozmixujte ich na jemnú strúhanku.
Odležané kuracie mäsko postupne obaľte a dajte na plech.
Obalené rezne dajte do vyhriatej rúry na 200°C a pečte 20 minút.
A rezne sú hotové.
Akú prílohu si zvolíte, je už len a len na vás.
Prajeme vám dobrú chuť!
Recept pripravila: Sandra Pedersen
KOMENTÁRE ČLÁNKU :
FOTORECEPT Fitnes šťavnaté kuracie rezne v rúre