eReport.sk

FOTORECEPT: Chrumkavé kuracie kúsky na čínsky spôsob krok po kroku


Máte radi čínske jedlá a špeciálne obľubujete kuracie kúsky v sezamovej omáčke, či chrumkavé kuracie kúsky so sladko-kyslou omáčkou? Pripravte si ich doma. Nie je to vôbec náročné a chutia výborne.

Podľa tohto receptu môžete pripraviť dve verzie hlavného jedla. – Foto: sandra pedersen

Čo budete potrebovať:

  • 500 g kuracích pŕs
  • 6 PL hladkej múky
  • 3 PL zemiakového škrobu
  • 1 vajce
  • 1 PL oleja
  • 2 KL prášku do pečiva
  • soľ
  • vodu

Na omáčku:

250 ml kečupu
250 g medu
4 lyžice sezamových semienok
ak máte radi štipľavé, môžete pridať čili podľa chuti

Kuracie prsia si nakrájajte na malé kúsky.

Z múky, škrobu, vajíčka, kypriaceho prášku a vody si vymiešajte cestíčko.

Vodu pridávajte pomaly, aby cestíčko nebolo príliš riedke. Musí byť hustejšie ako napríklad cesto na palacinky.

Nakrájané kúsky vložte do cestíčka a premiešajte, aby sa dobre obalili.

Postupne smažte všetky kúsky vo väčšom množstve oleja.

Smažte ich do zlatista, aby bolo cestíčko krásne chrumkavé.

Pokračovanie receptu =>

KOMENTÁRE ČLÁNKU :

FOTORECEPT: Chrumkavé kuracie kúsky na čínsky spôsob krok po kroku