Máte radi čínske jedlá a špeciálne obľubujete kuracie kúsky v sezamovej omáčke, či chrumkavé kuracie kúsky so sladko-kyslou omáčkou? Pripravte si ich doma. Nie je to vôbec náročné a chutia výborne.
Podľa tohto receptu môžete pripraviť dve verzie hlavného jedla. – Foto: sandra pedersen
Čo budete potrebovať:
- 500 g kuracích pŕs
- 6 PL hladkej múky
- 3 PL zemiakového škrobu
- 1 vajce
- 1 PL oleja
- 2 KL prášku do pečiva
- soľ
- vodu
Na omáčku:
250 ml kečupu
250 g medu
4 lyžice sezamových semienok
ak máte radi štipľavé, môžete pridať čili podľa chuti
Kuracie prsia si nakrájajte na malé kúsky.
Z múky, škrobu, vajíčka, kypriaceho prášku a vody si vymiešajte cestíčko.
Vodu pridávajte pomaly, aby cestíčko nebolo príliš riedke. Musí byť hustejšie ako napríklad cesto na palacinky.
Nakrájané kúsky vložte do cestíčka a premiešajte, aby sa dobre obalili.
Postupne smažte všetky kúsky vo väčšom množstve oleja.
Smažte ich do zlatista, aby bolo cestíčko krásne chrumkavé.
KOMENTÁRE ČLÁNKU :
FOTORECEPT: Chrumkavé kuracie kúsky na čínsky spôsob krok po kroku