eReport.sk
Ilustračné foto: shutterstock

Fantastické salajkové rezy – vzhľadovo ako doboška


Recept od vás

Tento nám pre vás poslala pani Michaela Grossmannová.

cesto:

  • 600 g hladkej múky
  • 140 g Hery
  • 20 g Salajky (amoniak sodný alebo jelenia soľ – dostať v drogérii)
  • 8 PL lyžíc mlieka
  • 6 PL lyžíc práškového cukru
  • 2 vajcia

krém č.1:

  • 1 l mlieka
  • 2 Zlaté klasy

krém č.2:

  • 250 g cukru
  • 250 g masla
  • vanilkový cukor
  • 2 PL rumu

1. Všetko na cesto spolu zmiesime ako cesto na rezance, rozdelíme na 5 dielov, natenko vyvaľkáme a pomocou valčeka dáme na múkou vysypaný rovný opak plechu (plech otočený hore dnom), piecť doružova. Upečené pláty sú veľmi krehké, opatrne zošuchnúť z plechu !!!
2. krém č.1 uvaríme ako puding a miešame do vychladnutia
3. krém č.2 – ingrediencie miešame do spenenia.
4. Potom pridávame po troške krém č. 1.
5. Natrieme 4 pláty, uložíme na seba, piatym prikryjeme, zaťažíme a necháme v chlade odstáť.
6. Krájame až na druhý deň, keď rezy zmäknú!!! Posypeme vanilkovým cukrom zmiešaným s práškovým cukrom.

Dobrú chuť!

KOMENTÁRE ČLÁNKU :

Fantastické salajkové rezy – vzhľadovo ako doboška