Recept od vás
Tento nám pre vás poslala pani Michaela Grossmannová.
cesto:
- 600 g hladkej múky
- 140 g Hery
- 20 g Salajky (amoniak sodný alebo jelenia soľ – dostať v drogérii)
- 8 PL lyžíc mlieka
- 6 PL lyžíc práškového cukru
- 2 vajcia
krém č.1:
- 1 l mlieka
- 2 Zlaté klasy
krém č.2:
- 250 g cukru
- 250 g masla
- vanilkový cukor
- 2 PL rumu
1. Všetko na cesto spolu zmiesime ako cesto na rezance, rozdelíme na 5 dielov, natenko vyvaľkáme a pomocou valčeka dáme na múkou vysypaný rovný opak plechu (plech otočený hore dnom), piecť doružova. Upečené pláty sú veľmi krehké, opatrne zošuchnúť z plechu !!!
2. krém č.1 uvaríme ako puding a miešame do vychladnutia
3. krém č.2 – ingrediencie miešame do spenenia.
4. Potom pridávame po troške krém č. 1.
5. Natrieme 4 pláty, uložíme na seba, piatym prikryjeme, zaťažíme a necháme v chlade odstáť.
6. Krájame až na druhý deň, keď rezy zmäknú!!! Posypeme vanilkovým cukrom zmiešaným s práškovým cukrom.
Dobrú chuť!
KOMENTÁRE ČLÁNKU :
Fantastické salajkové rezy – vzhľadovo ako doboška