eReport.sk
Foto: shutterstock

Domáca Lučina


Kto by nemal rád čerstvý chlieb či pečivo s lahodnou krémovou Lučinou? Vedeli ste, že si ju môžete pripraviť aj doma? Je to veľmi jednoduché.

Čo budete potrebovať?

  • 500 g bieleho plnotučného jogurtu
  • 200 g kyslej pochúťkovej smotany
  • ½ kávovej lyžičky soli

Postup

  • Do väčšej misy vložte sitko, do ktorého ste vložili plátno alebo gázu.
  • Jogurt, smotanu a soľ poriadne premiešajte.
  • Túto zmes vylejte do sitka.
  • Nechajte stáť pri izbovej teplote minimálne 12 hodín.
  • Prebytočná voda zatiaľ odkvapká a ostane vám krémová hmota, chuťou veľmi pripomínajúca Lučinu.
  • Môžete dochutiť cibuľkou, pažítkou alebo inou zeleninou podľa svojej chuti.

KOMENTÁRE ČLÁNKU :

Domáca Lučina