Kto by nemal rád čerstvý chlieb či pečivo s lahodnou krémovou Lučinou? Vedeli ste, že si ju môžete pripraviť aj doma? Je to veľmi jednoduché.
Čo budete potrebovať?
- 500 g bieleho plnotučného jogurtu
- 200 g kyslej pochúťkovej smotany
- ½ kávovej lyžičky soli
Postup
- Do väčšej misy vložte sitko, do ktorého ste vložili plátno alebo gázu.
- Jogurt, smotanu a soľ poriadne premiešajte.
- Túto zmes vylejte do sitka.
- Nechajte stáť pri izbovej teplote minimálne 12 hodín.
- Prebytočná voda zatiaľ odkvapká a ostane vám krémová hmota, chuťou veľmi pripomínajúca Lučinu.
- Môžete dochutiť cibuľkou, pažítkou alebo inou zeleninou podľa svojej chuti.
KOMENTÁRE ČLÁNKU :
Domáca Lučina