Šalát Coleslaw je jeden z najznámejších šalátov. Je jemne strúhaný a je zárukou vyváženej a jemnej chuti. Ako to už býva, receptov naň je veľa. Ale vždy sa dopracujete k úžasnému výsledku. Na rozdiel od iných šalátov, ktoré sa podávajú hneď po príprave, tento je lepší, keď ho necháte v chladničke odstáť, aby sa chute prepojili. Tak ho poďte s nami vyskúšať.
Čo budete potrebovať:
- 500 g bielej hlávkovej kapusty
- 100 g mrkvy
- 2 polievkové lyžice kyslej smotany
- 1-2 polievkové lyžice majonézy ( ak chcete diétnejšiu verziu, použite namiesto majonézy a smotany biely jogurt)
- 40 g cukru
- 10 ml octu
- 15 ml citrónovej šťavy
- soľ a čierne korenie podľa chuti
Postup:
- Kapustu a mrkvu nastrúhajte na tenké dlhé rezance. Nastrúhajte ich do jednej misy a rukami premiešajte. Nesoľte, aby nezmäkla pustením šťavy. Potrebujeme zachovať chrumkavosť. (Soľ a iné dochucovadlá si pripravíme spolu s dresingom.)
- V menšej miske si zmiešajte kyslú smotanu a majonézu. (Poprípade biely jogurt)
- Pridajte ocot a citrónovú šťavu. Primiešajte cukor, soľ a štipku čierneho korenia a všetko poriadne premiešajte.
- Dresing vlejte do nakrájanej kapusty a mrkvy a rýchlo premiešajte.
- Po pár hodinách v chladničke môžete podávať ako hlavné jedlo, prílohu alebo ako šalát k obedu či večeri.
Dobrú chuť!
KOMENTÁRE ČLÁNKU :
Coleslaw šalát