eReport.sk
Ilustračné foto: shutterstock

Coleslaw šalát


Šalát Coleslaw je jeden z najznámejších šalátov. Je jemne strúhaný a je zárukou vyváženej a jemnej chuti. Ako to už býva, receptov naň je veľa. Ale vždy sa dopracujete k úžasnému výsledku. Na rozdiel od iných šalátov, ktoré sa podávajú hneď po príprave, tento je lepší, keď ho necháte v chladničke odstáť, aby sa chute prepojili. Tak ho poďte s nami vyskúšať.

Čo budete potrebovať:

  • 500 g bielej hlávkovej kapusty
  • 100 g mrkvy
  • 2 polievkové lyžice kyslej smotany
  • 1-2 polievkové lyžice majonézy ( ak chcete diétnejšiu verziu, použite namiesto majonézy a smotany biely jogurt)
  • 40 g cukru
  • 10 ml octu
  • 15 ml citrónovej šťavy
  • soľ a čierne korenie podľa chuti

Postup:

  • Kapustu a mrkvu nastrúhajte na tenké dlhé rezance. Nastrúhajte ich do jednej misy a rukami premiešajte. Nesoľte, aby nezmäkla pustením šťavy. Potrebujeme zachovať chrumkavosť. (Soľ a iné dochucovadlá si pripravíme spolu s dresingom.)
  • V menšej miske si zmiešajte kyslú smotanu a majonézu. (Poprípade biely jogurt)
  • Pridajte ocot a citrónovú šťavu. Primiešajte cukor, soľ a štipku čierneho korenia a všetko poriadne premiešajte.
  • Dresing vlejte do nakrájanej kapusty a mrkvy a rýchlo premiešajte.
  • Po pár hodinách v chladničke môžete podávať ako hlavné jedlo, prílohu alebo ako šalát k obedu či večeri.

Dobrú chuť!

KOMENTÁRE ČLÁNKU :

Coleslaw šalát