Pamätáte sa na Babetu? Bol to biskvit s citrónovou vôňou aj chuťou. Asi od sedemdesiatych rokov sa dala kúpiť v potravinách, v hliníkovej miske. Bol to veľmi obľúbený raňajkový koláčik. Ak aj vás prepadla nostalgia pri spomienke na Babetu, môžete si ju upiecť doma podľa nášho receptu.
Čo budete potrebovať:
- 250 g hladkej múky
- 250 g práškového dukru
- 4 vajcia
- štipka soli
- 1 dcl teplej vody
- 1 dcl oleja
- 1 prášok do pečiva
- vanilkový cukor
- kôra z jedného citrónu
- šťava z 2-3 citrónov
Ako na to:
- Vyšľahajte bielky so štipkou soli.
- V druhej miske vyšľahajte žĺtky, cukor a vanilkový cukor.
- Pridajte vodu, olej, citrónovú šťavu a strúhanú citrónovú kôru.
- Potom pomaly primiešajte múku s práškom do pečiva.
- Nakoniec metličkou primiešajte sneh z bielkov.
- Cesto vylejte do formy a dajte piecť na 180°C asi na 40 minút.
Podávajte s kávou, kakaom alebo mliekom.
Dobrú chuť!
KOMENTÁRE ČLÁNKU :
Citrónový biskvit „Babeta“