eReport.sk
Foto: shutterstock

Bezlepkové čokoládové sušienky


Máte radi čokoládové sušienky a hľadáte bezlepkovú verziu, ktorá by vám aj chutila? Prestaňte ich hľadať a upečte si ich doma. Nie sú náročné na prípravu a chutia výborne.

Čo budete potrebovať:

  • 50 g masla
  • 140 g kvalitnej horkej čokolády
  • 70 g pohánkovej múky
  • štipka soli
  • 2 lyžičky prášku do pečiva
  • 1 vajce
  • 2 lyžice medu

Postup:

  • Rúru predhrejte na 160°C.
  • V malom kastróliku si roztopte 100 g horkej čokolády spoločne s maslom. Zatiaľ odložte.
  • V miske zmiešajte pohánkovú múku, soľ, prášok do pečiva.
  • V druhej miske vyšľahajte vajce a med. Za stáleho šľahania pridávajte múkovú zmes.
  • Pomocou špachtle, alebo metličky primiešajte roztopenú čokoládu s maslom.
  • Zbytok čokolády (40g) nasekajte na drobné kúsky a primiešajte do cesta.
  • Cesto dajte na 10 minút do chladničky.
  • Z cesta potom pomocou dvoch lyžičiek tvarujte guličky a s väčším odstupom ich dávajte na plech vyložený papierom na pečenie.
  • Guľky môžete ešte lyžičkou stlačiť, alebo roztlačiť do tvaru sušienok. Pokiaľ ale cesto nebude úplne tuhé, roztečie sa roztečie sa samo, kým ho dáte do rúry.
  • Pečte 12-15 minút pri 160°C.

KOMENTÁRE ČLÁNKU :

Bezlepkové čokoládové sušienky