Máte radi čokoládové sušienky a hľadáte bezlepkovú verziu, ktorá by vám aj chutila? Prestaňte ich hľadať a upečte si ich doma. Nie sú náročné na prípravu a chutia výborne.
Čo budete potrebovať:
- 50 g masla
- 140 g kvalitnej horkej čokolády
- 70 g pohánkovej múky
- štipka soli
- 2 lyžičky prášku do pečiva
- 1 vajce
- 2 lyžice medu
Postup:
- Rúru predhrejte na 160°C.
- V malom kastróliku si roztopte 100 g horkej čokolády spoločne s maslom. Zatiaľ odložte.
- V miske zmiešajte pohánkovú múku, soľ, prášok do pečiva.
- V druhej miske vyšľahajte vajce a med. Za stáleho šľahania pridávajte múkovú zmes.
- Pomocou špachtle, alebo metličky primiešajte roztopenú čokoládu s maslom.
- Zbytok čokolády (40g) nasekajte na drobné kúsky a primiešajte do cesta.
- Cesto dajte na 10 minút do chladničky.
- Z cesta potom pomocou dvoch lyžičiek tvarujte guličky a s väčším odstupom ich dávajte na plech vyložený papierom na pečenie.
- Guľky môžete ešte lyžičkou stlačiť, alebo roztlačiť do tvaru sušienok. Pokiaľ ale cesto nebude úplne tuhé, roztečie sa roztečie sa samo, kým ho dáte do rúry.
- Pečte 12-15 minút pri 160°C.
KOMENTÁRE ČLÁNKU :
Bezlepkové čokoládové sušienky