eReport.sk
Ilustračné foto: shutterstock

Vianočná hríbovica


Recept od vás

Tento nám pre vás poslala pani Zuzana Kalafutová.

  • 10g hríbov
  • 1 cibuľu
  • mrkvu
  • petržlen
  • zeler
  • kaleráb
  • 5 – 6 guličiek celého čierneho korenie
  • 1 smotanu na varenie
  • soľ
  • vegeta
  • 2-3 lyžice hladkej múky na zahustenie
  • trocha octu – nemusí byť

Do hrnca dáme zmrazene hríby, podľa množstva hríbovice, očistenú nakrájanú zeleninu -mrkvu, petržlen, kaleráb, zeler a celú cibuľu – pridáme celé čierne korenie, zalejeme vodou a dáme variť. Hríby môžu byť aj sušené. Varíme až do úplného zmäknutia hríbov aj zeleniny asi 2-3 hod. Občas premiešavame aby sa hríby nepripáli na dno. Dno väčšieho hrnca vymažeme olejom prelejeme hríby, osolíme, pridáme vegetu podľa chuti. Zvlášť vo fľaši rozhabarkujeme smotanu alebo mlieko s hladkou mukou toľko, aby masa nebola ani hustá ani riedka. Podľa chuti ešte dochutíme aj octom. Podáva sa s vianočkou.

Dobrú chuť!

KOMENTÁRE ČLÁNKU :

Vianočná hríbovica

Aktuálne