eReport.sk
Foto: Zdeňka Skálová

Podvodnice


Recept od vás

Tento nám pre vás poslal pani Zdeňka Skálová.

Na cesto :

  • 42 dkg hladká múka
  • 1 tuk cera
  • 1 šľahačka na šľahanie

Na obalenie :

  • 1 vanilínový cukor
  • 3 hrnčeky práškový cukor
  • 1 ČL mletá škorica

Do misky dáme múku, nastrúhame na strúhadle ceru, aby sa s ňou lepšie pracovalo, vlejeme šľahačku a vypracujeme cesto, ktoré dáme na 1 hodinu do chladu. Pracovnú dosku pomúčime a cesto rozvaľkáme na asi 3mm hrubú placku. A vykrajujeme malé tvary (cca 3-4cm) čo máme doma hviezdu, jabĺčko, kvet, motýľa… Uložíme na plech, papier nemusíme dávať, lebo tuk pusti mastnotu. Pečieme na 180°C cca 5-10 minút podľa rúry. Treba sledovať, keď vyskočila hore a budú miere do zlatova dáme von a ešte teplé obaľujeme (prášky cukor + vanilínový cukor + škorica) Pečiem celoročne nie iba na Vianoce.

Dobrú chuť!

KOMENTÁRE ČLÁNKU :

Podvodnice

Aktuálne