tuzla evden eve nakliyat
eReport.sk
Ilustračné foto: shutterstock

Plnené medovníky

Recept od vás

Tento nám pre vás poslala pani Emília Hoštáková.

  • 400 g hladká múka
  • 140 g práškový cukor
  • 2 vajcia
  • 2 PL včely med
  • 30 g perníkové korenie
  • 1 ČL sóda bikarbóna
  • 100 g Hera

Náplň:

  • 150 ml marhuľový džem
  • 50 g mleté orechy
  • mleté piškóty
  • rum

Poleva:

  • 200 g čokoláda na verenie
  • 100 g maslo

1) Cesto: do misy preosejeme múku, práškový cukor, pridáme vajcia, zmäknutú Heru, tekutý med, sódu bikarbónu a perníkové korenie. Vypracujeme hladké cesto, ktoré hneď rozvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku 4 mm
2) Formičkou vykrajujeme rôzne tvary, hviezdičky, srdiečka, stromčeky, kolieska. Ukladáme ich na plech s papierom na pečenie. Pečieme pri teplote 180°C asi 10 minút, každý plech. Údaje sú orientačné. Necháme vychladnúť na rovnej ploche. Spájame náplňou po dva rovnaké tvary. Namočíme do rozpustenej čokoládovej polevy a ozdobíme drobným zdobením podľa vlastnej fantázie ešte počas tuhnutia.
3) Náplň: Džem zmiešame s mletými orechmi, zahustíme podľa potreby mletými piškótami, aby plnka nebola veľmi riedka a dochutíme rumom. 4) Poleva: nad parou rozpustíme za stáleho miešania polámanú čokoládu s maslom

Dobrú chuť!


KOMENTÁRE ČLÁNKU :

Plnené medovníky

Vianočné recepty

Politika

Správy

Celebrity

Šport

Zaujímavosti

cialis
findik haber oku