eReport.sk
Ilustračné foto: shutterstock

Medovníky s orechovou plnkou


Recept od vás

Tento nám pre vás poslala pani Emília Hoštáková.

  • 300 gramov hladkej múky
  • 200 gramov práškového cukru
  • 2 vajíčka
  • 80 gramov medu
  • 1⁄2 čajovej lyžičky sódy bikarbóny
  • štipka soli
  • strúhaná citrónová kôra
  • 200 gramov mletých orechov
  • 100 gramov práškového cukru
  • 1 deciliter rumu

Sypké suroviny spracujeme s medom a vajíčkami na hladké cesto. Zabalíme do fólie a necháme 2 hodiny v chladničke odležať. Z odležaného cesta vyvaľkáme plát na pomúčenej doske, vykrajujeme kolieska priemerom 3-4 cm a pečieme do ružova. Rúra na 180°C približne 10 min. Vychladnuté spájame s orechovou plnkou – orechy, cukor, rum vymiešame spolu. Vrch potierame rumovou polevou – práškový cukor + rum vymiešame na hustejšiu lesklú hmotu. Ozdobíme čokoládou a polovičkou orechu.

Dobrú chuť!

KOMENTÁRE ČLÁNKU :

Medovníky s orechovou plnkou

Aktuálne