eReport.sk
Foto: sandra pedersen

Fotorecept: Špenátové halušky so syrovou omáčkou

Máte radi bryndzové alebo furmanské halušky, či strapačky? Vyskúšajte špenátové. Príprava je jednoduchá, povedieme vás krok po kroku.

Čo budete potrebovať:

Na halušky:

  • 1 mrazený špenátový pretlak (450g)
  • 300 g polohrubej múky
  • 2 vajcia
  • soľ

Na syrovú omáčku:

  • 1 smotana na šľahanie
  • 100 g strúhaného syra
  • 1 tavený syr v črievku
  • slanina (ak chcete)

Postup:

Do väčšieho hrnca dajte variť vodu, v ktorej budete vyvárať halušky. Osoľte ju.

Špenátový pretlak nakrájajte na malé kúsky, dajte do misy a vložte do vodného kúpeľa.

Nechajte ho roztopiť.

Do misy dajte múku a soľ.

Do múky vylejte špenátový pretlak.

Pridajte vajíčka.

Poriadne premiešajte. Ak je cesto veľmi riedke, pridajte múku.

Vo vriacej vode vyvárajte halušky.

Pokračovanie receptu =>

Zdielať / poslať / tlačiť
Odoberať
Upozorniť na
guest
0 Komentáre
Vložená spätná väzba pre všetky komentáre
Zobraziť všetky komentáre

Politika

Správy

Celebrity

Šport