eReport.sk
Ilustračné foto: shutterstock

Čoko Míša

Recept od vás

Tento nám pre vás poslala pani Henrieta Precnerová.

Na korpus:

  • 6 vajec
  • 6 lyžíc práškového cukru
  • 6 lyžíc polohrubej múky
  • 2 lyžice oleja
  • 3 lyžice kakaa
  • 1 prášok do pečiva

Na krém:

  • 250 g masla
  • 500 g jemného tvarohu
  • 150 g práškového cukru

Na polevu:

  • 150 g čokolády na varenie
  • 80 g masla
  • 2 lyžice kakaa
  • 2 lyžice sladkej smotany

Oddeľte vajíčka – z bielkov ušľahajte sneh a žĺtka dajte do misy. K nim pridajte cukor a šľahajte do peny. Potom pridajte olej, kakao a premiešajte. Následne po troche pridávajte múku zmiešanú s práškom do pečiva a dôkladne premiešajte. Do tejto zmesi pridajte ušľahaný sneh a jemne všetko premiešajte, aby sa to prepojilo. Vezmite plech, vymažte maslom, posypte krupicou a nalejte cesto. Vložte do rúry vyhriatej na 180 stupňov a pečte cca 20 minút. Piškótový korpus nechajte vychladnúť a zatiaľ si pripravte tvarohovú plnku. V miske vyšľahajte maslo s cukrom a pridajte tvaroh. Dobre premiešajte. Krém potom rozotrite na korpus a dajte stuhnúť do chladničky. Napokon si pripravíme čokoládovú polevu: nad parou rozpustíme čokoládu na varenie, maslo, kakao, cukor. Vymiešajte na hladký krém, ktorý zjemníte sladkou smotanou. Niekto do polevy pridáva lyžicu kukuričného škrobu, nie je to však nutné. Polevu nalejte na tvarohovú plnku a rozotrite.

Dobrú chuť!

Zdielať / poslať / tlačiť
Odoberať
Upozorniť na
guest
0 Komentáre
Vložená spätná väzba pre všetky komentáre
Zobraziť všetky komentáre

Politika

Správy

Celebrity