eReport.sk
Foto: shutterstock

Citrónový biskvit „Babeta”

Pamätáte sa na Babetu? Bol to biskvit s citrónovou vôňou aj chuťou. Asi od sedemdesiatych rokov sa dala kúpiť v potravinách, v hliníkovej miske. Bol to veľmi obľúbený raňajkový koláčik. Ak aj vás prepadla nostalgia pri spomienke na Babetu, môžete si ju upiecť doma podľa nášho receptu.

Čo budete potrebovať:

  • 250 g hladkej múky
  • 250 g práškového dukru
  • 4 vajcia
  • štipka soli
  • 1 dcl teplej vody
  • 1 dcl oleja
  • 1 prášok do pečiva
  • vanilkový cukor
  • kôra z jedného citrónu
  • šťava z 2-3 citrónov

Ako na to:

  • Vyšľahajte bielky so štipkou soli.
  • V druhej miske vyšľahajte žĺtky, cukor a vanilkový cukor.
  • Pridajte vodu, olej, citrónovú šťavu a strúhanú citrónovú kôru.
  • Potom pomaly primiešajte múku s práškom do pečiva.
  • Nakoniec metličkou primiešajte sneh z bielkov.
  • Cesto vylejte do formy a dajte piecť na 180°C asi na 40 minút.

Podávajte s kávou, kakaom alebo mliekom.

Dobrú chuť!

Zdielať / poslať / tlačiť
Odoberať
Upozorniť na
guest
0 Komentáre
Vložená spätná väzba pre všetky komentáre
Zobraziť všetky komentáre

Politika

Správy

Celebrity

Šport